26 Ağustos 2012 Pazar

해를 품은 달 (2012) The moon that embraces the sun

The moon that embraces the sun 해를 품은 달- Güneşi Kucaklayan Ay



O çok mutlu bir kral olabilirdi onu kucaklayan ay ondan alınmasaydı

Bir zamanlar gökyüzünde iki güneş ve vardı ve iki tane de ay. Bundan dolayı günler çok sıcak geceler ise çok soğuktu. Tüm alem karmaşa içindeydi ve insanlar sefil haldeydiler. Sonra ortaya bir kahraman çıktı ve oku ile güneşin biri ile ayın birini vurdu. O zamandan beri dünya huzur içinde.

Veliaht Prens Lee Hwon kendi veliaht prensesini Heo Yeon Woo seçmişti. Fakat bunu kabullenemeyen insanlar vardı. Şamandan veliaht prensesi Heo Yeon Woo'yu öldürmesi istenir. Fakat şamanın yıllar önce verdiği bir söz vardır. Bu kızı korumak. Heo Yeon Woo'nun öldüğünü sanan insanlar yıllar sonra karşılarına çıkan şaman Wol'un (Kral Lee Hwon'un ona verdiği isim) Heo Yeon Woo olmasından şüphelenirler.
Lee Hwon kral olmuştur ama mutlu değildir. Şman Wol'u tanıdıktan sonra hayatında bir şeylerin değiştiğini hisseder. Bu kız gerçekten Heo Yeon Woo'mu?
Yine muhteşem yine etkileyici tarihi bir dizi.

Oyuncular:
Kim Soo-Hyun - Lee Hwon
Yeo Jin-Ku - Lee Hwon (genç)
Han Ga-In - Heo Yeon-Woo / Wol
Kim You-Jung - Heo Yeon-Woo / Wol (genç)
Jung Il-Woo - Prens Yangmyung
Lee Min-Ho - Prens Yangmyung (genç)
Nam Bo-Ra - Prenses Minhwa
Jin Ji-Hee - Prenses Minhwa (genç)
TBA - Heo Yeom
Siwan - Heo Yeom (genç)
Kim Min-Seo - Yoon Bo-Kyung
Kim So-Hyun - Yoon Bo-Kyung (genç)
Yoon Seung-Ah - Sul
Kim Young-Ae - Queen Yoon (Lee Hwon'ın büyükannesi)

PSY - GANGNAM STYLE (강남스타일) M/V


Sadece Güney Kore'de değil tüm dünyada tıklanma rekorları kırıyor.

Ghost 유령

Ghost 유령 2012

Komiser Kim Woo Hyun ve Park Ki Young eskiden polis akademisinde çok yakın arkdaşlardır. Fakat Park Ki Young bir sebebten dolayı polis akademisinden ayrılır ve artık polislere inanmaz. Yıllar sonra Park Ki Young "Hades" olarak Kim Woo Hyun'un karşısına çıkar haksız yere suçlanır. Bir patlama sonucu Kim Woo Hyun ölür Park Ki Young gerçekleri ortaya çıkarmak için Kim Woo Hyun'un yerine geçer.

Bu diziyi pek anlatmıyorum... İzleyip görmek daha iyi. Ve tam bir beyin fırtınası yaşanıyor. Dizi içeriğinde bol bol hackleme var. Yani bir tıkla neler yapılabileveğini gösteriyor. İnsanların artık bilgisayarsız yaşayamaz hale geldiğini anlatıyor.

So Ji Seob benim ilk göz ağrım "yani Kore dizisi izlemeye onun I'm Sorry, I Love You/ 미안하다, 사랑한다 (2004) dramasıyla başlamıştım" bu yüzden yeri bende ayrıdır.
Polisiye bir dizi...

Oyuncular
SO Jİ SUB Kim Woo Hyun
Lee Yeon Hee Yoo Gang-Mi
Daniel Choi - Park Gi Young
Uhm Ki Joon - Jo Hyun Min

3 Ağustos 2012 Cuma

IrisI/아이리스

Iris/아이리스 2009



Sonuna kadar aksiyon sevenler için...
İlk bölümünü izlediğim andan itibaren kaptırmıştım kendimi. Hem aksiyon hem de aşkı içeren bu dizi. NSS ajanı Hyeong Jun (Lee Byung Hun) özel bir görev için Macaristan'a gönderilir. Görevini başarıyla tamamlar fakat NSS başkanının ihanetine uğrar. O artık gözden çıkarılmış bir ajandır. Sa Woo (Jeong Jun Ho) onun en yakın arkadaşıdır. Hatta kan kardeşidir. İkisi de aynı kadını Seung Hee'yi sevmektedir. Fakat bu iyi arkadaşın yolları ayrılacaktır. Biri ihanet edecek diğeri gerçeğin peşinde koşacaktır. Ve bu iki arkadaş aşklarını sonuna kadar koruyacaktır.

Hyeong Jun'un ihanete uğramasının tek bir sebebi vardır o da "Iris"tir... O daha çok küçükken seçilmiştir. Hyeong Jun Iris örgütünü öğrenir ama bu örgütün kökünü kazıyabilecek midir?

20 bölüm boyunca full action hissettim. Ayrıca müzikleri zaten insanı kendiden geçiriyor. İzlemenizi tavsiye ederim... Ayrıca T.O.P meraklıları bu dizide her ne kadar kötü bir imajı da olsa gözlerine bayılacaksınız. Benden söylemesi... Bu dizinin devamı niteliğinde Athena:Goddess Of War çekilmiştir. Ama oyuncular bir kaç kişi dışında tamamen farklıdır.



Oyuncular
Choi Seung-hyeon
Kim So Yeon
Kim Tae Hee
Jeong Jun Ho
Karen Miyama, Lee Jeong-gil, Baek San, Gung-min Nam, Hakuryu , Hye-jin Kim, Je-mun Yun, Ji-yeon Myeong, Ju-sang Yun, Jyu-ni Hyeon, Kap-su Kim, Kim Tae Hee, Kim Seung Woo, Nah Yoon, Seung-woo Kim, Yeong-cheol Kim, Yuko Fueki
Senaryo: Jo Gyoo-won, Kim Jae-eun, Kim Hyeon-joon

Bu dizinin bir de film versiyonu vardır. Ama yeniden çekilmiş bir film değildir. Sadece diziden alınan kesitlerle film yapılmıştır.