16 Aralık 2011 Cuma

SECRET GARDEN

Aşk ağlatmak mıdır sevdiğinin kalbini
Yoksa her ne olursa olsun sevmek midir onu?
Mutlu etmek midir yüzünde tebessüm görebilmek için
Yoksa bencil olup acıtmak mıdır yüreğini?
Kim Joo Won: Seni rüyanda bu kadar rahatsız eden şey ne?
Gil Ra İm:Sensin.
Kim Joo Won: Rüyanda bile mutsuz musun benimle?
Gil Ra İm: Evet öyle ama sen yine de gel.
Kim Joo Won:Çantasının kolunu bir çengel iğneyle tutturan bir kadın için mi sabahtan beri heyecanlandım? Çanta alacak kadar paran mı yoksa zamanın mı yoktu?
Gil Ra İm:Seninle ilişkimiz sadece bu 2 Dolardan ibaret.
Bir erkek bir kadını ya da bir kadın bir erkeği anlamak için onun yerine mi geçmesi lazım? Belki evet. “Benim yerimde olsaydın anlardın” sözü boşuna mı söyleriz?
Bu diziyi izlemenin bir çok nedeni olmalı...
Birincisi başroldeki prensimize aşık olmak

İkincisi giydiği eşofman her ne kadar parlak olursa olsun Hyun Bin olması. (Yalnız eşofman deyip geçmeyin “İtalya’da teker teker işlenip dikilmiş” böyle söylüyor prensimiz.)
Her sözünün başında “Yapabileceğiniz bu mu? En iyisi bu mu?” ya da “Pek böyle sorular sormam ama…” diye başlar.
Ruhu kızla yer değiştirse bile tatlı olması ve o halinde pısırık görünümü…

Gel gelelim bizim esas kızımıza
Daima her durumda özür dileyen bir kız
Resimden bile özür diliyor
Ne yapalım bu kız böyle, yapısı bu
Bu da yakışıklı prensimiz Kim Joo Won’u çileden çıkartıyor.

Sabah kalktığınızda vücudunuz ruhunuzla uymuyorsa, delirmemek elde değil tabi…
Öyle ki bedenleri yer değiştirdiğinde, yapmadıkları şeyleri yapmak zorunda kalıyorlar. Vicdanı olmayan bir adam iyilik meleğine, hiç kimse için kötülük düşünmeyen bir kız canavara dönüşüyor. Şaşırtıcı değil mi? Her şey o gizli bahçede başlıyor aslında. Birbirine aşık olan bu iki genç zengin, fakir ayırımına giriyorlar. Prensimiz kızı çok sevse de sevdiği kızın fakir olması, 3oo dolarlık evde oturması, giyimi, kuşamı onu rahatsız ediyor. Ve her seferinde sevdiği kızı küçük düşürüyor. (Sanki kız gel beni zorla sev dedi.)

Bir erkek sizin yanınızda annesine “Bu kız benim için geçici bir heves , ileride onunla evlenmek istesem bile beni sen durdur buna sakın izin verme anne” dese ne yapardınız? (Bana sormayın. Ben ne yapacağımı çok iyi biliyorum çünkü. Kendine aşık et ondan sonra böyle söyle olacak şey mi?)

*İşte her zamanki gibi cazgır ama bir o kadar da komik görünümlü vampir anneye sahip olmak*
*Ve siz erkekler bir kız size “Benden hoşlandığını biliyorum ama ölene kadar sakın bana itiraf etme” dese tepkiniz ne olurdu? (Ben o tepkiyi gördüm bu dizide çok komikti. Daha doğrusu komik değildi de benimkisi işte ağlanacak halinize gülüyoruz hesabı)* *Sevdiğin bir starla aynı masada oturup yemek yemek. (Hele ki Koreliyse. Zaten istediğimiz de bu ya. Ben heyecandan giderim.)* Aslında her şey öyle güzel gidiyordu ki onu tanımadan önce ama aşk kalbinin kapısını çalınca ne kadar sıkı tutarsan tut kilidi kırıp içeri giriyor.
Ama Kim Joo Won’un fedakarlığı beni gerçekten çok duygulandırdı. İşte sevmek budur dedim.
Bu diziyi izlerken Jeju adasında olmayı o kadar çok istedim ki. ‘Sen nasıl bir adasında beni her seferinde kendine çekiyorsun?’ Oturduğum yerden ışınlansam diye dua ettim…
Neyse ben lafımı fazla uzatmayayım. Siz en iyisi izleyerek yaşayın. TATLI SEYİRLER

Oyucular: Hyun Bin -Kim Joo Won
 Ha Ji Won - Gil Ra İm
 Yoon Sang Hyun - Oska (Kim Joo Won’un kuzeni)
 Kim Sa Rang – Yoon Seul
 Lee Philip – Im Jong Soo
Yakında Secret Garden dizisinin tanıtımı...

14 Aralık 2011 Çarşamba

GREATEST LOVE
Eğer gülmek istiyorsanız bu diziyi kesinlikle izlemelisiniz. Hele ki Cha Seung Won gibi gerçekten kaliteli bir oyuncu varsa... Çünkü Athena:Goddess of War dizisinde olduğundan çok daha farklı bir karakterle karşımıza çıkıyor. Oyunculuğunu konuşturuyor. Bazı kısımlarda ani hareketlerle izleyiciyi güldürmeyi hatta gülmekten bayılttığını söyleyebilirim. Bu diziyi izlemek için birinci sebepten biri bu. İkincisi dizinin konusuna gelince;Dok Ko Jin 37 yaşına (dizideki yaşı) kadar kimseyi sevmemiş,çocukluğundan beri hastalığı yüzünden pohpohlanmış biri,ayrıca Kore'nin ünlü yıldızıdır. Sinirli ve kendini beğenmişliğinin altında aşkı için her şeyi göze alan bir adam yatar. Goo Ae Jung ise on yıl önce kızlardan oluşan bir şarkı grubunun üyesi hatta başıdır. Fakat bazı durumlardan dolayı grup dağılır. Bu dağılmanın sebebini herkes Goo Ae Jung'a bağlar ve sevilmeyen biri haline gelir. Bu iki kahramanımız tesadüfen karşılaşırlar. Tabi bu karşılaşma kavgayla başlar. İşte burada araya "두근두근" "Du Gın Du Gın" yani "Küt Küt" şarkısını koyabiliriz. Dinleyin seveceksiniz. Kalpleri küt küt attıran bir şarkı en azından Dok Ko Jin'i hayata döndüren bu şarkıydı. Duyduğunda kalbi küt küt çarpıyordu. Nedenini bilmiyordu ama öğrenecekti. İşte bu inatçı kişiler birbirlerinin hayatlarına aniden girecek ve değiştireceklerdir. Greatest Love oyuncuları, Gong Hyo Jin as Goo Ae Jung, Cha Seung Won as Dokko Jin, Yoo In Na as Kang Se Ri, Yoon Kye Sang as Yoon Pil Joo. TATLI SEYİRLER